Van zaterdagavond 1 maart  (vanaf 20.00 uur) tot zondagmiddag 2 maart voert het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) werken uit op de E313/E34 tussen Ranst en de Antwerpse Ring. Op twee plaatsen in beide richtingen zijn herstellingen nodig om te vermijden dat schade in het wegdek groter wordt. Tijdens de werken beschikt het verkeer ter hoogte van de werven maar over 1 van de 3 rijstroken, wat ernstige hinder en vertragingen zal veroorzaken. Zondagmiddag omstreeks 12.00 uur zullen alle rijstroken weer open zijn en zal de hinder voorbij zijn. 

Werken op 2 plaatsen in beide richtingen

Er wordt tegelijkertijd gewerkt op 2 plaatsen in beide richtingen op de E313/E34. Daar vertoont het wegdek nu ernstige schade en zijn er putten en barsten in het asfalt. Om te vermijden dat die schade groter wordt en zo een risico kan ontstaan voor de weggebruikers zijn herstellingen met warm asfalt nodig.

  • In de richting van Antwerpen: tussen de oprit Wommelgem en de Antwerpse Ring. Over een afstand van 350 meter.
  • In de richting van Hasselt: tussen de oprit Wommelgem en de snelwegparking in Ranst. Daar wordt gewerkt over een afstand van anderhalve kilometer.

Ernstige hinder en vertragingen

Om de hinder voor het verkeer zo kort mogelijk te houden, voert AWV de werken ’s nachts en op zondagvoormiddag uit, wanneer er minder verkeer is op de snelweg. Toch moeten de weggebruikers rekening houden met ernstige hinder en vertragingen, want om de werken goed en veilig uit te kunnen voeren is er ter hoogte van de werven maar 1 in plaats van 3 rijstroken beschikbaar.

De snelwegparking in Ranst blijft altijd bereikbaar.

Herstelling in 2 stappen

De herstelling van het wegdek gebeurt in 2 stappen na elkaar. Tijdens de nacht wordt het bestaande asfalt opgebroken en vervangen. Daarna, vanaf de ochtend, heeft het nieuwe asfalt nog een afkoelingsperiode nodig. Tijdens die afkoelingsperiode zullen passerende weggebruikers dus geen werfactiviteit op de afgesloten rijstroken zien.